Snježana Grgić

Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlila se u Agenciji za zaštitu osobnih podataka na samom početku rada Agencije te je provela osam godina na raznim poslovima od nadzora nad implementacijom mjera zaštite osobnih podataka kod voditelja zbirki, preko izrade preporuka za unaprijeđenje zaštite osobnih podataka do vođenja EU projekata kao Načelnik odjela za informacijske tehnologije, projekte i analize.

Od 2007. do 2010. godine bila je IT ekspert INTERPOL-ove komisije za kontrolu dokumenata koja se brine za zaštitu osobnih podataka. Sudjelovala je u radnoj skupini za izradu ISO 29100 Privacy framework standarda te održala niz radionica voditeljima zbirki osobnih podataka na temu tehničkih, organizacijskih i kadrovskih mjera zaštite osobnih podataka i niz predavanja na međunarodnim konferencijama.

Od 2013. do 2016. radi kao voditelj Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

Danas je vodeći auditor za ISO 27001, ISO 22301 i ISO 20000 norme koje se bave upravljanjem informacijskom sigurnošću, nastavkom kontinuiteta poslovanja i upravljanjem servisima te radi kao vanjski suradnik za TÜV NORD certifikacijsku kuću kao vodeći auditor za navedene norme. Evaluator projekata na temu privatnosti za Horizont 2020 za Europsku komisiju. Autorica je više stručnih radova iz područja zaštite osobnih podataka i uspješno vodi privatnu tvrtku Privatnost koja je specijalizirana u području zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0